Esittely

Olen Mirva Turtiainen, perheenäiti ja koiraharrastaja vuosimallia -88. Asun perheeni kanssa omakotitalossa luonnon keskellä n. 14 kilometriä Savonlinnan keskustasta. Laumaamme kuuluu tällä hetkellä 11 koiraa; 3 espanjanvesikoiraa, 5 plottinajokoiraa, 2 jämtlanninpystykorvaa ja kleinspitz. Ammatiltani olen tradenomi ja työskentelen kaupan alalla. 
 
Koiria ja ylipäätään erilaisia eläimiä ympärilläni on ollut aina, jo syntymästäni lähtien. Lapsena vietin kesät ukkini ja mummoni luona lypsytilalla, jossa vilisi jaloissa kissoja, koiria, kanoja, lehmiä jne. Lapsuuden perheessäni metsästettiin pystykorvasekoituksilla, joita meiltä löytyi kolme kappaletta. Espanjanvesikoirien ja kleinspitzin lisäksi elämääni on kuulunut aiemmin sekarotuisia, amerikanstaffordshirenterrieri ja lyhytkarvainen saksanseisoja. 
 
Ensimmäinen kosketukseni koiraharrastuksiin oli vuonna 1998, kun aloitin tottelevaisuuskoulutuksen sekarotuisen Pepin kanssa. Se olikin sitten menoa. 
 
Kesällä 2000 kuulin ensimmäistä kertaa espanjanvesikoirasta ollessani nuorten koiraleirillä. Rakastuin rotuun heti täydellä sydämellä. Kului 4 pitkää vuotta ja syksyllä 2004 minulle tuli sijoitukseen ensimmäinen espanjanvesikoirani "Filla" Ferdores Daa Dirlan Daa. Olin aivan myyty rodulle ja vielä enemmän rakkaalle kultakimpaleelleni. Filla oli elämäni koira, koettiin yhdessä 10 vuoden ajan vaikka mitä unohtumatonta. Suuri suru valtasi sydämeni Fillan menehdyttyä äkillisesti syksyllä 2014. 
 
Fillan toinen pentue syntyi syksyllä 2010 minun luonani yhteistyössä, jolloin halusin itselleni kasvamaan uuden harrastuskoiran kotiin. Näin minulle jäi espanjanvesikoira tyttö "Rinna" Ferdores I Love Drama. Rinna onkin ollut oikea esimerkki siitä, kuinka helppoa elämä voi tervejärkisen ja avoimen koiran kanssa olla. 
 
Syksyllä 2014 lauma lisääntyi kleinspitz-neidillä nimeltään "Vimma" Tapenan Åna Orpheus. Kleinspitziin rotuna tutustuin myös ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa koiraleireillä. Olin päättänyt jo nuorena, että joku päivä sopivan hetken koittaessa hankin tuollaisen pienen ja pippurisen pystykorvan. 
 
Kesällä 2017 meidän laumaan saapui Espanjasta tuontinarttu Indra de Ubbadat  eli "Iita" yhteisomistukseen ystäväni Melina Bruno-Paasisalon, kennel Lilla Mennica's kanssa. 
 
Syksyllä 2017 syntyi ensimmäinen oma espanjanvesikoirapentueeni, josta jäi kotiin kasvamaan pieni töpöhäntäinen narttu Tanssituulen Tulentuiske "Tuiske".
 
Olen harrastanut viimeiset 20 vuotta jokaisen koirani kanssa jotain. Pääasiassa TOKOa, agilitya ja näyttelyitä. Koirien kanssa olen käynyt luonnetesteissä ja suorittanut myös BH-kokeen molempien perrojen kera. Koirat ovat minulle elämäntapa, joita ilman en voisi kuvitella eläväni. Koirat elävät meillä ensisijaisesti perheenjäseninä ja ovat lähes kaikessa mukana. Arvostan koirien terveyden ja rodunomaisten ominaisuuksien lisäksi erityisesti hyvää ja tasapainoista luonnetta rodusta riippumatta. 
 
Oma kennelnimi ja kasvatustyö ovat olleet haaveissa nuoruudesta asti ja silloin jo niitä kovasti mietittiin lapsuudenystäväni kanssa. Kuitenkin vasta näin aikuisiällä ajatus kasvatuksesta kypsyi tarpeeksi ja elokuussa 2015 suoritin kasvattajan peruskurssin. Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Kennelnimeni Tanssituulen myönnettiin 14.01.2016.
 
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia yksilöitä. Pentuja meillä tulee olemaan harvakseltaan ja jokainen yhdistelmä on tarkasti harkittu. Periaatteena pidän siitä, että olen ajatuksellisesti valmis jättämään jokaisesta pentueestani koiran kotiin. Espanjanvesikoirien kohdalla kiinnitän erityishuomiota käyttöominaisuuksiin.  Haluan pitää tiiviisti yhteyttä kasvatteihini ja olla kasvattajana tukena mahdollisimman hyvin. Perheet pennuille valitsen harkitusti siten, että jokaiselle pennulle löytyy juuri se mahdollisimman sopiva koti kokonaisuutta arvioiden. 
 
Olen Suomen Kennelliiton, Vesikoirat ryn ja Pienpystykorvat ryn jäsen.
 
 
 
Mirva ja Vikke vuonna 1990
 
Mirva ja Casper vuonna 2002