Rinna

Espanjanvesikoira

FI & SE MVA BH TK1 TK2 Ferdores I Love Drama "Rinna" 

syntynyt 03.09.2010

kasvattaja: Sanna Karttunen/kennel Ferdores

lonkat: C/C        kyynäret: 0/0        polvet: 0/0

silmät: ei perinnöllisiä silmäsairauksia

selkä: VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV0 (normaali)

kilpirauhanen: TgAA negatiivinen ja TSH/T4 normaalit

prcd-PRA: A terve        diluutio: D/D terve

luonnetesti: +168 pistettä (video)

MH-luonnekuvaus: suoritettu (videot: osio1, osio2, osio3)

näyttely: Suomen ja Ruotsin muotovalio näyttelytulokset

TOKO: TK1 TK2 (oikeus kilpailla Voittaja-luokassa)

agility: kisaa medi2-luokassa

SPA0 (hakukaari ei ollut tarpeeksi laaja)

KoiraNet

Näyttelyarvostelut

Videot: agi1 & agi2 & Rinna leikkii &Rinna seuraa & Rinnan metallinouto

Rinna on ehdottomasti yhden ihmisen koira siinä mielessä, että esimerkiksi kotona minä olen sille kaikki kaikessa. Kuitenkin tuli kuka tahansa käymään tai pyytämään leikkiin, on tämä neito aina valmiina häntä heiluen toimintaan. Rinna on ollut minulla jo syntymästään lähtien, joten meidän suhde on erityisen vahva. Rinna on ottanut kaikki ihmiset jo aivan pennusta asti avosylin vastaan, häntä heiluu ja pusuja satelee. Myös leikkiin ei ole koskaan tarvinnut erikseen yllyttää, mahtava harrastuskaveri.

Noin 6 viikon iästä asti Rinna on noutanut ja luovuttanut erilaisia esineitä luonnostaan. Noutoa ei ole tarvinnut siis erikseen opettaa, ainoastaan vahvistaa. Rinna on äärimmäisen nöyrä ja kiltti koira eikä sillä ole ollut koskaan aikomustakaan yrittää nousta omalta paikaltaan laumassa. Mamman rakas pusukone, joka syttyy sekunnissa sata lasiin kun ruvetaan hommiin. Rinnan kanssa ollaan päälajina harrastettu TOKOa sen vuoksi, että sitä on helppo touhuta kotona. Agilityssa uskallettiin startata virallisissa kisoissa syksyllä 2015, vaikka meidän treenit ovat olleet 90 % omatoimisia, eli treenattu ilman koulutusohjaajaa. Ollaan aika amatöörejä siis agilityssä, mutta pääasia on että radalla pidetään hauskaa! 

Rinnan kanssa on käyty kokeilemassa alle vuoden ikäisenä spanielien taipumuskoetta, jonka hyväksytty tulos jäi kiinni liian pienestä hakukaaresta metsässä. Muut osiot tuo nuori neiti suoritti hyväksytysti. Voi olla, että käydään joku kerta kokeilemassa näin kokeneemmalla iällä taippareita uudestaan. 

Rinrin on ihanne perro itselleni, tykkään sen työmoottorista, iloisuudesta ja luotettavuudesta. Jos jotain voisin lisätä, niin ripaus itsenäisyyttä, kovuutta ja puolustushalua lisää.